Veelgestelde vragen

De aanschaf en installatie van airconditioning is natuurlijk niet zomaar iets en wij kunnen ons voorstellen dat u zich van tevoren goed wilt laten adviseren en inlezen. Wij vinden het juist informeren van onze klanten erg belangrijk en zijn altijd bereid om vragen via de e-mail of telefonisch te beantwoorden.

Ook maken wij het onze klanten graag zo makkelijk mogelijk en houden wij van duidelijke communicatie. We hebben daarom een veelgestelde vragen pagina opgesteld waar waarschijnlijk al veel vragen beantwoord worden.

Productinformatie

Wij leveren alleen A-merk airco’s van:
– LG
-Mitsubishi Heavy Industries
-Daikin
-TOSOT By Gree

Deze A-merken geven een minimale garantie van 5 jaar en onderdelen blijven minimaal 25 jaar leverbaar.

Advies nodig welk merk het best bij uw behoefte past? Vul dan onze aircowijzer in en ontvang binnen enkele minuten een vrijblijvende offerte per e-mail.

Een split airco systeem bestaat uit één binnendeel en één buitendeel die bij plaatsing gekoppeld worden met een koperen koel leiding. Voor het binnendeel zijn meerdere opties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een wand- of muurunit, of een vloerunit. Het buitendeel is meestal rechthoekig met een ventilator en wordt doorgaans geplaatst op een muursteun of op dakbalken.

Een duo/multi split airco system bestaat uit twee of meer binnendelen en een buitendeel, precies zoals hierboven beschreven maar dan met een extra een of meerdere binnendelen. Het vermogen is over het algemeen lager als met een split omdat het vermogen gedeeld moet worden met de extra binnendelen.

Nee, de binnunits produceerd geruisloos koele lucht, ook vallen onze buiten units binnen de wettelijke geluidsnormen, de zogehete NEN 5077. 

Bij het verwarmen maakt een airco wel iets meer geluid maar valt nog steeds binnen de geluidsnormen. Het verschilt ook per merk en type airco. Mocht je een stille werking erg belangrijk vinden vul dan onze aircowijzer in om te bekijken welke airco wij aanraden.

Bij het bepalen van het benodigde vermogen voor uw airco moet u rekening houden met de grootte van de ruimte(s) die u wilt verwarmen of verkoelen. Hiervoor wordt gewerkt met het aantal kubieke meters dat een ruimte heeft. Dit kunt u berekenen door de hoogte, lengte en breedte van de ruimte met elkaar te vermenigvuldigen. Qua kW kunt u de volgende richtlijnen aanhouden:

  • Ruimtes tot 90 m3: Airco’s met een vermogen tot 2,5 kW
  • Ruimtes tot 120 m3: Airco’s met een vermogen tot 3,5 kW
  • Ruimtes tot 180 m3: Airco’s met een vermogen tot 5 kW

Installatie

In principe kunnen wij binnen 2 weken installeren. Tijdens het hoogseizoen kan dit oplopen naar 4 tot 6 weken.

In onze standaard offerte die wordt gegenereerd met de aircowijzer gaan wij uit van een standaard installatie.

Hierbij zit maximaal 3 meter aan leidingen en goten in begrepen en de buitenunit moet op een goed bereikbare plek geïnstalleerd worden.

Is de afstand tussen de binnen en buitenunit langer dan 3 meter? Of moet de buitenunit op een lastig bereikbare plek geïnstalleerd worden zoals een dakkapel? Dan worden hier extra kosten voor in rekening gebracht.

Wij zullen dit ten alle tijden met u bespreken en duidelijk communiceren zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Er moet natuurlijk altijd iemand aanwezig zijn wanneer wij komen voor een installatieafspraak. Lukt het u niet om hierbij zelf aanwezig te zijn dan dient er in ieder geval een meerderjarig persoon aanwezig te zijn

Het is wel zo prettig overleggen en werken als u zelf aanwezig bent, als er door u afwezigheid miscommunicatie ontstaan zijn wij hiervoor niet aansprakelijk.

Tijdens de installatie moeten wij vrijwel altijd een groot gat boren met de diamantboor voor de leidingen. Dat kan enigzins wat lawaai en gruis veroorzaken. Het boren hiervan duurt echter niet langer dan enkele minuten.

Verder werken wij schoon en netjes en zorgen er altijd voor dat alles opgeruimd en schoon achter wordt gelaten.

Verwarmen en koelen

Nee, wanneer u gaat verwarmen met airco, bespaard u alleen gas bij het verwarmen van de woning. Door te verwarmen met een airconditioner in de woonkamer bespaard u al 60% op uw gasverbruik. 

Wanneer de gehele woning gasloos verwarmt moet worden is dit een goede eerste stap om uw gasverbruik sterk terug te dringen.

Hoe lang het duurt voordat een airconditioner koelt, hangt af van verschillende factoren, zoals het vermogen en de capaciteit van de airconditioner, de temperatuur en vochtigheidsgraad in de ruimte, en de isolatie van de ruimte.

Over het algemeen begint een airconditioner direct met het koelen van de lucht zodra je deze inschakelt. Je kunt binnen enkele minuten een merkbare verlaging van de temperatuur ervaren. De snelheid waarmee de gewenste temperatuur wordt bereikt, hangt echter af van de bovengenoemde factoren.

Het stroomverbruik van een airco per dag verschilt enorm en is afhankelijk van verschillende factoren. Je gaat natuurlijk de airco niet aanzetten in de zomer als het niet nodig en je gaat ook niet je huis verwarmen met een airco als het buiten niet koud is. Als je een airco aanzet om de kamer te verkoelen, verbruikt een airco ongeveer 2 tot 5 kW per uur. Zodra de kamer gekoeld is, verbruikt een vaste airco nog maar heel weinig stroom, waardoor het gemiddelde stroomverbruik rond de 0,75 kWh per uur is. Op een zomerse dag staat een airco al snel 8 uur aan. Daarmee verbruik je al snel tussen de 6 en 13 kWh per dag.

Nee, de airco wordt niet minder energie efficiënt en extra overcapaciteit is niet erg, hierdoor is uw ruimte sneller op temperatuur en draait de airco rustiger in toeren en hoeft de compressor minder hard te werken, dit komt de levensduur van de geïnstalleerde Airconditioning ten goede en verhoogt u uw comfort.

Over bibber.nl

Uiteraard! Wij adviseren u graag welke airco het best past bij uw behoefte. U kunt hiervoor de aircowijzer invullen zodat u direct een offerte krijgt per e-mail. Heeft u liever eerst telefonisch contact dan staan wij u ook graag te woord.

De product garantie is standaard 5 jaar. Daar doen wij nog een schepje bovenop. Wij staan volledig achter ons werken en leveren elk project perfect op. Daarom bieden wij daarnaast ook 5 jaar garantie op de volledige installatie.

En doordat wij alleen werken met toonaangevende merken binnen de airconditioning branche blijven onderdelen minimaal 25 jaar beschikbaar.

Wij installeren binnen een straal van 100km binnen Enschede.

Wij zijn van telefonisch en per e-mail bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 16:00 uur en op vrijdag van 09:00 uur tot 13:00 uur.

Bekijk onze socials